Свет

БЕЗ ОБЗИРА ШТА ЗАПАД ОД ОРУЖЈА ПОШАЉЕ УКРАЈИНА ЋЕ БИТИ ПОРАЖЕНА ЗА ТАЧНО ОВИЛИКО ВРЕМЕНА!

Упркос обећањима земаља НАТО-а да ће обезбедити тешко наоружање, Украјина неће моћи дуго да издржи притисак руске војске, написао је колумниста Брандон Веицхерт у тексту за Асиа Тимес.

„Логистика, географија и аритметика су и даље важни у војним операцијама. Нажалост по Кијев, ови фактори сада им не иду у прилог. Украјина ће у наредних шест месеци бити сломљена налетом потпуно припремљене Русије,“ рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алијанса је, желећи да спречи потпуни пораз Оружаних снага Украјине, одлучила да им пребаци тенкове. Према речима новинара, нове испоруке неће помоћи украјинском председнику Владимиру Зеленском, већ ће довести само до великих губитака.

Гледајући временски оквир, крхкост ланаца снабдевања НАТО-а Украјини, и како се натегнуте и исцрпљене украјинске одбрамбене линије већ повијају под још увек ограниченим руским притиском, не може се не запитати да ли су ове акције Алијансе погрешне, опасне и чак бескорисне, изнео је своје мишљење Веицхерт.

Аналитичар је такође упозорио да САД у суштини траже од Украјинаца да активирају тенкове које они практично нису у стању да користе и одржавају у очајничком тренутку борбе са већим руским снагама.

НАТО ће исцрпити сопствене залихе оружја и довести свет на ивицу још једног глобалног сукоба великих сила – и то узалуд“, резимирао је аутор текста.

Русија од 24. фебруара спроводи специјалну војну операцију у Украјини. У том контексту, Сједињене Државе и њихови савезници у НАТО-у настављају да шаљу Кијеву оружје у вредности од десетина милијарди долара.

Москва је више пута изјављивала да снабдевање западним наоружањем само продужава сукоб, а транспорт војне опреме постаје легитимна мета руске војске.

 

 

 

Извор: Wебтрибуне