Свет

НОВИ ТАЛАС СУКОБА У ОВОМ ДЕЛУ СВЕТА! Отворена ватра ,има погинулих прети општа ескалација!?

Фото: Јутјуб

Нови талас сукоба прети да прерасте у општу ескалацију

Два Израелца су убијена 26. фебруара у нападу који се догодио у близини града Хувара на северу Западне обале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су у саопштењу изнеле да је палестински наоружани нападач отворио ватру на израелски аутомобил на аутопуту Роуте 60, пре него што је побегао са лица места. Обојица упуцаних су идентификовани као становници оближњег израелског насеља Хар Брача.

ИДФ је покренула потеру за нападачем, који још није идентификован. Затворено је неколико путева у Хувари и оближњим областима.

Израелски министар одбране Јоав Галан рекао је да ц́е касније током дана обавити процену са безбедносним званичницима. Његова канцеларија је саопштила да је Галан „редовно информисан о детаљима терористичког напада“.

Покрет Хамас је саопштио да је напад био „природни одговор“ на израелске „злочине“, док је палестински Исламски џихад то назвао „херојском операцијом“.

Смртоносни напад уследио је у тренутку када су израелски и палестински званичници одржавали састанак у јорданском граду Акаби како би разговарали о начинима стабилизације окупиране Западне обале и Појаса Газе након таласа насиља.

Последњих недеља, 11 Израелаца је убијено у Јерусалиму и у нападима на Западној обали које су извели Палестинци. ИДФ и снаге безбедности одговориле су низом операција које су однеле животе најмање 60 Палестинаца.

 

Извор: Srbija Danas