Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: „Обећали смо вам да ћемо открити главну тајну Кремља“: Објављени сви детаљи

Владимир Путин стално је у пратњи лекара специјализованог за рак штитне жлезде, показује ново истраживање које је објавио Daily Mail.

Хирург Јевгениј Селиванов из Централне клиничке болнице у Москви долетео је руском функционеру најмање 35 пута у црноморско летовалиште Сочи које је његово омиљено место становања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна верзија је да је лечен стероидима, што би довело до надувеног изгледа око лица и врата. Откриће истраживачког медија Project (или Proekt), блокираног у Русији и који сад функционише из иностранства, подупире теорије да је Путин објавио рат иако пати од здравствених проблема скривених од руског народа. У њему се детаљно наводе службени записи који тврде да је председник све више окружен великим бројем лекара, а крајем 2019. године у Шочи га је пратило њих 13, преноси Слободна Далмација.

У извештају се спомиње и његово продужено раздобље изолације у септембру, што је, чини се, изазвало пометњу међу сарадницима, а након тога Путин све састанке води седећи на сасвим другом крају стола од својих саговорника.

„Обећали смо вам открити главну тајну Кремља. Наравно, говоримо о здрављу Владимира Путина“, рекли су из Project media.

У извештају су идентификовани лекари који редовно путују с Путином који ће у октобру напунити 70 година те се наводи да је руски председник пет пута изненада нестао из јавности због медицинских проблема.

Постојале су и раније тврдње да је Путин боловао од рака, што је Кремљ демантовао.

Истраживачком медију из Централне клиничке болнице рекли су да је др. Селиванов на службеном путу и да не знају кад ће се вратити у болницу.

Међу свитом лекара која прати руског председника налази се и доктор Алексеј Шеглов, хирург за кога се тврди да толико помно прати Путина да се чак налази и на неким фотографијама с њим.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков данас је изјавио како приче о Путинову раку штитне жлезде нису истините, као ни извештаји који тврде да је Путин био оперисан. Објављене документе прозвао је лажима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Јутарњи лист