Свет

ОТКАЗ ЋЕ ДОБИТИ 2.000 РАДНИКА! Ево ко је на удару!

Боинг очекује да ће ове године укинути око 2.000 службеника у финансијама и људским ресурсима кроз комбинацију отпуштања и отпуштања, потврдио је амерички произвођач авиона у понедељак. Прошли је месецкомпанија са седиштем у Арлингтону у Виргинији објавила да ће 2023. запослити 10.000 радника након што је 2022. запослила 15.000 људи, али је рекла да ће нека радна места за подршку бити укинута.

Компанија је потврдила извештај Сеаттле Тимеса у понедељак да очекује „око 2000 смањења ове године првенствено у финансијама и људским ресурсима кроз комбинацију смањења и отпуштања.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Боинг је такође потврдио да око једне трећине тих послова поверава Тата Цонсултинг Сервицес у Индији.

Деонице Боеинга су порасле за 0,4% на 206,81 долара и порасле за 0,5% у трговању након радног времена.

Боинг је у понедељак рекао да ће „наставити поједностављивати нашу корпоративну структуру“. Прошлог месеца Боинг је рекао да ће „смањити број особља унутар неких функција подршке“ – потез који му је требао омогућити боље усклађивање ресурса за подршку тренутним производима и развоју технологије.

Прошле је године Боеинг рекао да планира отпустити око 150 финансијских послова у Сједињеним Државама како би поједноставио своју корпоративну структуру и усмерио више ресурса у производњу и развој производа.

 

 

Извор: Блиц

Ознаке