Свет

АМЕРИКА ОВО СПРЕМА РУСИМА!? Кинези све ОТКРИЛИ

Џо Бајден (фото:ЈуТјуб)

Трансфер руске имовине у Украјину биће амерички политички трик, пише кинески лист глобал Тајмс

Пренос руске имовине кијевским властима је политички трик који ће помоћи Сједињеним Државама да профитирају од украјинске кризе, пише кинески лист Глобал тајмс, позивајући се на стручњаке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вашингтон нуди Кијеву руску имовину, а кијевско руководство ће је искористити за куповину оружја од Сједињених Држава за јачање америчког војно-индустријског комплекса. С једне стране, Америка профитира од рата, а са друге, покушавајући да оствари свој главни геополитички циљ – да ослаби Русију“, наводи се у чланку.

Истовремено, према експертима, трансфер руских средстава Вашингтона у Кијев само ће поткопати поверење у САД, јер ће то показати свету „њихово право лице“.

„Санкције Запада Русији су незаконите. А Вашингтон се понаша као пљачкаш. То показује да у Сједињеним Државама свако може бити лишен имовине због међународних односа. То ће у великој мери нарушити кредибилитет Сједињених Држава, што ће довести до чињеница да многе земље незападног табора појачавају напоре за „дедоларизацију“, наглашавају аналитичари.

Прошле недеље, амерички државни тужилац Мерик Гарланд и његов украјински колега Андреј Костин рекли су да је Вашингтон први пут Кијеву пребацио средства заплењена од руског бизнисмена Константина Малофејева .
Након почетка руске специјалне операције у Украјини , Запад је појачао притисак санкција на Москву, замрзавајући, посебно, око половине њених девизних резерви.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у интервјуу за РИА Новости рекао да ће САД и Европа, када једном присвоје оно што им не припада, изгубити поверење власника. Према његовим речима, конфискација имовине, хапшења авиона, имовине, санкције руским бизнисменима демонстрирају урушавање светости приватне својине на Западу и опасност од пословања тамо.

 

 

Извор: Ало

Ознаке