Свет

ПОЧЕТАК КАТАСТРОФЕ: Председник САД спроводи тајну операцију

Фото: Јутјуб

Председник Џозеф Бајден изводи тајну операцију у Украјини која је супротна уставу Америке, написао је бивши судија Врховног суда Њу Џерсија Ендрју Наполитано у тексту за Вашингтон пост.

„Нека опрема која је испоручена толико је компликована за употребу да амерички војници морају лично да долазе у Украјину и обучавају украјинске оружане снаге“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Наполитана, тајно присуство Американаца представља одређене потешкоће. Инструктори су обучени у цивилно одело, тако да је немогуће говорити о некој врсти службене операције. Истовремено, руске трупе могу пуцати на њих или их оптужити да шпијунирају за Украјину. Слична ситуација је била у Вијетнаму и означила почетак катастрофе, подсетио је бивши судија.

„Устав јасно каже да Конгрес не може да финансира рат у који учествују Американци, а који он није објавио“, нагласио је Наполитано.

Без обзира какву опрему испоруче САД, украјинске трупе неће моћи да остваре предност на бојном пољу због надмоћи руске војске, закључио је Наполитано, преноси Спутњик.

Извор: sputnikportal.rs