Србија

Познато ко добија до 140.000 динара

Председник Градске општине Савски венац, Милош Видовић потписао је уговоре о суфинансирању замене дотрајале столарије са власницима домаћинстава на територији ове локалне сампуправе који су испунили услове јавног конкурса о унапређењу енергетске ефикасности, саопштено је из ове општине.

Видовић је поручио да је ово први пут да се на Савском венцу реализује пројекат који је Општина започела у сарадњи са Министарством рударства и енергетике у циљу унапређења енергетске ефикасности у домаћинствима, преносе Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Општина Савски венац крајем прошле године расписала је јавни конкурс на основу ког власници станова и кућа који су успешно прошли на конкурсу, сада могу да замене спољне прозоре, врата и друге транспарентне елементе.

Према пројекту, суфинансирање мера односи се на 50 одсто укупне вредности радова, а максимално до 140.000 динара укупне вредности радова.

„Наш циљ је да помогнемо грађанима и домаћинствима у смањењу потрошње електричне и топлотне енергије. Ово је значајан пројекат и веома важан корак за локалну самоуправу, државу, али је и директна корист и уштеда за грађане. То ће омогућити да се смањи потрошња топлотне енергије, као и рачуни крајњих корисника. Реализацијом овог пројекта уштедеће се топлотна енергија што представља огромну уштеду у еколошким трошковима и уједно значи здравију животну средину“, рекао је Милош Видовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке