Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ МИНХЕНА: Председник има сјајне вести

МИНХЕН – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је у Минхену, где учествује на 59. Минхенској безбедносној конференцији имао доста билатералних састанака и да су они били прецизни и јасни.

Он је за телевизију Пинк рекао да је имао важне разговоре са представницима Грчке, Немачке, Француске, ЕУ, САД, Велике Британије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никада снажнији захтеви Европљана и Америке за формирање ЗСО

„Разговарали смо о дијалогу са Приштином, нашим политичким и економским односима. Мислим да смо добро заступали интересе Србије и људи морају да знају да епохалних новости није и не може да буде. Дошли смо овде и могли смо прецизно и рационално да објаснимо нашу позицију, мада је то у ери друштвених мрежа тешко. Наишли смо на поштовање САД, Француске, Немачке, Грчке, Велике Британије”, рекао је Вучић, јавља Танјуг.

Према његовим речима, сутра ће наставити да разговара о дијалогу.

„Борељ је био ту присутан, разговарали смо и о неопходности формирања ЗСО, шта ћемо да разговарамо у оквиру преговарачког плана, они су сами рекли да знају које су линије које Србија не може да прекорачи. Били смо прецизни и јасни и боље је да састанци трају и пола сата, а не сатима”, рекао је он.

Разговарамо о одласку у Брисел на дијалог о КиМ

МИНХЕН – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Минхену да се сада разговара о одласку у Брисел на дијалог о КиМ 27. или 28. фебруара.

На питање новинара да прокоментарише информацију која се данас појавила да ће можда ићи у Брисел 27. фебруара, Вучић је рекао да је он раније изјавио да не види, посебно пре минхенских састанака, смисао да иде у Брисел и да је раније било речи о датумима за његов одлазак у Брисел, 19. фебруара, 21. и 23. фебруара. Сада разговарамо да то буде 27. или 28. фебруара, додао је Вучић.

„Размишљао сам о доласку у Минхен, добро је да смо дошли, јер замислите да нисмо овде, замислите какве бисмо прилике отворили некима другима за изношење неистина о нашој земљи. Овако смо се показали као поуздан партнер, као неко ко је рационалан и разуман и разложан и као неко ко се поштује. Показали смо да на Србију може да се рачуна када се са њом разговара”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Истакао је да људи у Србији треба да разумеју да он није Деда Мраз који треба људима да доноси лепе вести у кућу, већ да им омогући да имају најнижу стопу незапослености, али и да сачувају мир и националне интересе. То је тежак посао, додао је председник Вучић.

У Бриселу о ЗСО

МИНХЕН – На питање о чему ће се причати у Бриселу, председник Србије Александар Вучић каже:

„Идем да говорим баш о ЗСО, ово овде данас, као и сваки пут, јасно постављено. Не можете да потпишите нешто пре 10 година а да неко потом каже да Вучић хоће шољицу кафе, али без шољице”…

Поручио је да они који су нешто потписали морају то и да испуне.

„Испуните оно што сте потписали. Онда идемо на оно што следи даље. Зна се шта је то што морате да урадите”, поручио је Вучић, јавља Танјуг.

Истакао је да људи у Србији морају да знају да је најважније да сачувамо мир у земљи и своје националне интересе, али и да имамо раст и најнижу стопу незапослености.

Приметио је да су још једном празници повезани са викендом и да је пуно наших грађана било на планинама или у иностранству, што га, каже, чини срећним.

Срећан је, истиче, јер нам је то омогућио мир, раст и директне инвестиције.

„Очекујем да нам приходи у фебруару буду драстично већи од очекиваног, посебно наплата домаћег ПДВ, да нам расте и увозни, јер то значи да економија добро ради”, казао је Вучић и истакао да се живот састоји од тешког и напорног рада који једино може да допринесе бољем абијенту за инвеститоре, јавља Танјуг.

„На томе ћемо наставити да радимо”, истакао је председник.

На питање о годишњици од једнострано проглашене независности Косова и понашања тадашње опозиције, Вучић је констатовао да, како је казао, „имао навалу јуначења у Србији и то од оних који су увек били све, сем јунаци”.

Не желећи да помиње њихова имена који су, каже, учествовали у доношењу најгорих одлука по КиМ и Србију и који су подигли незапосленост у земљи, председник је казао да је тадашња стопа незапосленонсти била на нивоу Приштине данас – 26 одсто.

Забринутост опозиције је да Србија не призна тзв. Косово, каже председник и истиче да већ 11 годину слуша да ће да потпише косовску независност и да их пусти у УН.

„Нису они забринути за то већ што се то не догађа. Забринути што виде да Србија иде напред са инвестицијама и развојем, што чува самосталну независну позицију. Нису они забринути за Србију него за себе и своје столице, али то морају од грађана Србије да добију, а не пушкама”, рекао је Вучић.

Он је додао да грађани то виде и разумеју и знају ко се бори и ко је у рингу, и ко никада не бежи.

На питање о наводима Поноша да се Вучић слаже са „ампутацијом” Косова и да зато прича о злату и специјалцима да би скренуо пажњу, председник је одгворио да у његово време специјалци нису ни чизме имали, а да не говори о платама које су сада три пута веће него тада.

Подсетио је и на приче да ће 3. априла да уведе санкције Русији, а како је додао, још их није увео, а сада је фебруар.

„Толико о истини”, рекао је Вучић и додао да су они то својом неспособношћу доказали.

Не мислим ништа лоше о Народној странци

МИНХЕН – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да о Народној странци Вука Јеремића не мисли ништа лоше, сем да су неспособни и неодговорни.

Он је то рекао коментаришући саопштење те странке да су били на протесту десничарских организација, организованом пре две вечери испред Председништва, али да нису екстремисти.

„Не мислим ја да су они екстремисти, не мислим ништа лоше. За њих је онај израз неподношљива лакоћа неодговорности, која значи да себи опрашташ све”, рекао је Вучић, јавља Танјуг.

Како је рекао, они немају резултате у националном смислу.

„Погледајте како Србија данас изгледа, како расту плате, шта смо имали тада осим што су они били богати и бахати”, рекао је Вучић, који данас учествује у 59. Минхенској безбедносној конференцији.

Лицемерју никад краја

МИНХЕН – Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Минхену, на питање новинара да прокоментарише изјаву Слободана Самарџића – да иде путем који води у злодела, а то су признање и капитулација, да му је доста тих, како је рекао, „паметњаковића” који су били на власти када је Косово прогласило независност.

„Шта ви мислите да би требало да одговорим таквим људима, он је познат по томе што је управљајући буџетом за КиМ, пљачкао тај буџет и што смо у време када је био на власти имали и 17. март и преговоре започете у Бечу. Познат по томе што је проглашена независност Косова у његово време, па је ‘један био ван земље, а други писао саопштења’, а он седео на клупици за кажњенике у ћошку и себе казнио да говори било шта, па је ћутао као заливен”, казао је Вучић, јавља Танјуг.

Истакао је да се свих тих паметњаковића наслушао и нагледао, истовремено док су ти исти све своје слали по ЕУ да лепо живе и да уживају.

„А нама солили памет како треба да се одричемо и европског пута и свега другог. Лицемерју никада краја, али то је живот, на то морају људи да се навикну и победници својим путем треба да иду право. Да се не осврћу на свако куче које залаје у селу, јер тако из села никада неће изаћи, него право на ауто-пут и до циља, а то је напредна, успешна, просперитетна и богата Србија”, поручио је Вучић.

Извор: Танјуг/Политика

Ознаке