Србија

Преминуо Мирко (89) из Ниша ког је спржило 25.000 волти, пријатељ Љубиша испричао језиве детаље!

Нишлија Мирко В. (89) преминуо је синоћ у нишком Клиничком центру од последица струјног удара који је неколико сати раније задобио на територији Железничке станице Црвени Крст док је скупљао шљиве.

– Пацијент је имао опекотине другог и трећег степена по већем делу тела и преминуо је упркос напорима лекара – саопштено је из нишке болнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Старац који је скупљао шљиве на прузи која се више не користи, задобио је струјни удар од 25.000 волти јер је контактни кабл који напаја локомотиве, вероватно покидан у скорашњем невремену, висио на само метар и по од земље када је Мирко наишао.

Њега је нашао пријатељ Љубиша Станковић који се забринуо што старца дуже време није било код куће. Љубиша, иначе пензионисани машиновођа, одлично познаје места око станице, иако су се многа претворила у праву џунглу, па је знајући да Мирко има обичај да тамо сече сува дрва и бере џенарике, кренуо да их обилази.

Оно што је затекао на зараслој прузи до које се једва пробио кроз грмље и купињаре, како каже, неће лако заборавити.

Лежао је на прузи без ичега на себи, потпуно изгорео, димио се и кркљао. Само су ципеле биле целе, препознао сам га по пертлама, једна је била црвена, а друга зелена, шалио се да носи различите ради урока. Ударила га је струја са контактног вода, јер је затезно уже које га је придржавало, страдало у недавном невремену. Кабл под напоном од 25.000 волти је био на само метар и по од земље, одмах ми је било јасно шта му се десило – прича Љубиша који је алармирао Хитну помоћ и полицију.

Он каже да је због тешког стања у којем је био, медицинска екипа Мирка одмах прикључила на инфузију, а затим га одвезла у болницу.

– Мирко са породицом живи у другом делу града, али овде има кућицу и воћњак, па често долази да у њему ради. Због чега је тачно отишао тамо где је страдао само он зна. Неприступачно је место које је нарочито у ово време најбоље избегавати и због змија – објашњава Станковић.

У нишком Клиничком центру одмах је урађена хируршка интервенција, али је старац и након ње био у веома тешком стању. Урађена је операција која је трајала један сат, а у којој су учествовали и пластични хирурзи и лекари других специјалности, али нажалост, несрећном човеку није било спаса.

Извор: Курир