Свет

УКРАЈИНЦИ УНИШТИЛИ НАЈОПАСНИЈЕ РУСКО ОРУЖЈЕ! Све снимљено види се тренутак удара (ВИДЕО)

Украјинска војска објавила је снимку уништења руског бацача ракета. Ради се о моћном термобаричком ракетном бацачу ТОС-1А.

На снимку који је објавила украјинска војска види се бацач ракета док испаљује пројектиле. Према њему иде дрон који у једном тренутку мало скреће, а затим се забија у возило на тлу. Ради се о, по свој прилици, дрону камикази.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси Индеx писање западних медија, снимак није независно потврђен.

Подсећа се да су Украјинци и пре 20-ак дана тврдили да су уништили ТОС-1А, а снимку горућег возила тада је објавила агенција Неxта.

Како пише ЦНН, ради се о оружју које је забрањено Женевском конвенцијом због његове посебне бруталности.

Наиме, ово оружје има способност да усиса сав ваздух у доста великом радијусу. Људима који се нађу у близини бухваално се исиса сав ваздух из плућа. Реч је о оружју које има циљ и способност да убије што више људи на малом простору.

Ово оружје функционише тако што први набој детонацијом отвара складиште с горивом и распрши гориво попут облака који може да продети у било коју зграду, бункер или тунел који није херметички затворен.

Други га набој потом детонира и произведе огромну ватрену куглу. Детонација усисава кисеоник из околног ваздуха како би произвела експлозију изузетно високе температуре, што онда обично производи талас експлозије знатно дужег трајања од детонације конвенционалних бомби.

 

Извор: Wебтрибуне