Свет

ДРАМА! Британски и немачки авиони пресрели руске ловце , сукоб на помолу?

Напета ситуација

Британски борбени авиони Тајфун пресрели су пар руских борбених авиона и шпијунски авион који су летели близу ваздушног простора НАТО-а изнад Балтичког мора. У пресретању три руска авиона изнад Финског залива учествовали су пилоти британског краљевског ваздухопловства (РАФ) и немачког ратног ваздухопловства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РАФ је саопштио да је један од руских авиона идентификован као обавештајни авион који је летео из континенталне Русије у ексклаву Калињинград, која се налази у близини Пољске.

Тамо су га дочекала два руска борбена авиона, који су са њим летели на југ кроз северозападни део естонске зоне летења. РАФ и немачки тајфуни су пратили руске авионе пре него што су их предали шведском ваздухопловству.

– Често виђамо руске војне летелице како лете изнад Балтичког мора, тако да је ово за нас било рутинско пресретање. Упркос томе, важност пресретања ових летелица и наша посвећеност колективној одбрани ваздушног простора НАТО-а остаје непоколебљив и одлучан – рекао је РАФ. пилот.у саопштењу на сајту снага.

 

 

Извор: Srbija Danas