Свет

НОВИ СУКОБ ИЗМЕЂУ ОВЕ ДВЕ ДРЖАВЕ! Има погинулих

У данашњој размени ватре у близини Лачинског коридора на подручју Нагорно-Карабах, погинуло је троје јерменских и четворо азербејџанских војника.

Министарство одбране Јерменије је саопштило да су азербејџанске трупе отвориле ватру на јерменске трупе које су изводиле инжињерске радове у близини села Тег у јерменској јужној провинцији Сјуник, и да је том приликом погинуло четворо јерменских војника, а да их је шесторо рањено, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С друге стране, Министарство одбране Азербејџана саопштило је да су њихове трупе биле под “интензивном ватром“ јерменских трупа стационираних у провинцији Сјуник, што је довело до погибије троје азербејџанских војника.
Село Тег налази се на спорној територији и последње је село у низу на коридору, кључном путном правцу који повезује Јерменију и Нагорно-Карабах.

Ројтерс подсећа да су се Јерменија и Азербејџан у последњих 35 година, након напуштања Совјетског Савеза више пута борили за контролу подручја Нагорно-Карабах, који је међународно признат као територија Азербејџана, али на којем углавном живи јерменско становништво.

Русија је послала више хиљада мировних снага у тај регион 2020. године, као део договора о окончању вишенедељних борби у којима су погинуле хиљаде људи и у којима је Азербејџан остварио значајне територијалне добитке.

 

 

Извор: Ало