Свет

ОВО ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ ПУТИНА! Запад ће ускоро да уради ОВО?

Пентагон се спрема да пошаље америчка тешка оклопна возила у Украјину. Када Оружане снаге Украјине добију ово оружје, Владимир Путин ће бити бесан. О томе пише америчка публикација „19 ФортиФиве“.

Министарство одбране САД, неочекивано је одлучило да убрза слање савремених тешких тенкова „М1 Абрамс“ у Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако је раније Пентагон тврдио, да ће испорука оклопних возила бити извршена у року од годину дана, сада говоре да је у питању неколико месеци. У међувремену, украјински борци ће полагати убрзани курс за контролу тенкова.

У чланку се такође наглашава, да иако савремени амерички тенкови имају добру борбену моћ, Украјинци ће морати да се помуче да би то открили. НАТО оружје може бити ефикасно само након дубоке интеграције у оружане снаге.

„Само у комбинацији са другим трупама и системима наоружања, потенцијал „М1 Абрамс“ долази до изражаја“, наводи се у чланку.

„М1 Абрамс“ је главни амерички борбени тенк. Машина је коришћена у пустињским условима- у рату у Персијском заливу, Ираку, Авганистану, Јемену. Важно је напоменути, да је овај амерички тенк један од најтежих, његова борбена тежина прелази 62 тоне.

 

Извор: Wебтрибуне