Свет

СПРЕЧЕН ЈЕ КРАЈ СВЕТА! Американци ипак ово учинили , Лавров добио одобрење

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја рекао је да су руски министар спољних послова Сергеј Лавров и већина чланова руске делегације добили америчке визе уочи посете Лаврова Њујорку због учешћа на састанцима Савета безбедности УН.

Одговарајући на питање да ли је Лавров добио визу, Небензја је одговорио потврдно и додао да је већина чланова делегације добила визе, изузев новинара, пренеле су РИА Новости.
Очекује се да ће Лавров председавати састанцима Савета безбедности у Њујорку 24. и 25. априла.
Одлука САД да одобри визе Лаврову и руској делегацији спречила је колапс међународног поретка какквог сада знамо!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Замислите шта би се десило да је Вашингтон прихватио захтеве Кијева, али и домаћих и јастребова из Лондона и НАТО да се Москва спречи да председава седницом СБ УН?!

Подсетимо, од почетка специјалне војен операције у Украјини свако мало се чују захтеви са разних страна да се Русија избаци из СБ УН! Ти захтеви су посебно били експлицитни у последњих неколико месеци, тачније током председавања Москве СБ УН!

Да би Русију избацили из СБ УН потребно је да се промени повеља УН, а она се мења тако што савет предложи измену повеље генералној скупштини која о томе одлучује двотрећинском већином.

Тренутно Повеља каже да постоје пет сталних чланица, а ту је Русија, што значи да су захтеви за избацивање Русије из Савета безбедности највећа глупост која је икад изречена.
Након Русије, од 1. маја, Швајцарска ће председавати СБ УН.

 

Извор: Информер