Свет

ДЕМОНСТРАЦИЈА МОЋИ! Распоређују 10 ратних бродова

Око 10 ратних бродова и 1.500 морнара из поморске базе Балтиск учествују у вежбама руске Балтичке флоте у региону Калињинград, саопштено је из штаба Флоте.

„У првој фази, вежбе ће бити одржане у складу са утвђеним нормама Флоте, након обуке који смо имали у зимском периоду, у војним центрима поморске базе Балтиск“, навела је прес служба Флоте, преноси ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посада корвета и разних бродова вежбаће велики број сценарија. Поморске групе ће такође увежбавати заједничке операције распоређивања у борбену формацију и мере за одбијање ваздушног напада замишљеног непријатеља, а водиће и тренажну поморску борбу, прецизира се.

Поред тога, поморске групе Балтичке флоте ће извести ракетно и артиљеријско гађање како би погодиле бродове и авионе фиктивних непријатеља, саопштила је прес служба.

„Све у свему, имаћемо на располагању око 10 бродова, чамаца и помоћних пловила, више од 1.500 морнара и више од 50 оруђа војне и специјалне опреме, као и авион и хеликоптере Балтичке флоте“, додали су из руске флоте.

 

Извор: Б92