Свет

СПРЖИЛИ СУ УКРАЈИНЦЕ! Руске космичке снаге извеле жесток удар, погледајте како је изгледало (ВИДЕО)

Авијација Ваздушно-космичких снага Русије и систем ТОС-1А „Солнцепек“ напали су положаје Оружаних снага Украјине у ДНР

Руски јуришни авиони и системи ТОС-1А Солнцепек погодили су Оружане снаге Украјине у правцу Краснолиманског, рекао је за руски медиј шеф прес-центра групе Центар Александар Савчук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ударна авијација је, користећи невођене ракете, гађала ватрену моћ и људство украјинских националиста. Тешки системи за бацање пламена ТОС-1А Солнцепек нанели су ватрену штету термобаричним гранатама. Непријатељ је претрпео губитке у људству и опреми“, прецизирао је он.

Поред тога, оперативно-тактичка авијација је гађала високоексплозивним бомбама привремене локације и складишта муниције непријатеља. А посаде ПВО групе трупа „Центар“ откриле су и уништиле дронове Оружаних снага Украјине .

На локалитету Червонодибровски било је могуће открити кретање људства и опреме 58. моторизоване пешадијске бригаде, јуришне групе 95. десантно-јуришне бригаде украјинских трупа, као и 15. пука Националне гарде Украјине .

„Топовске и ракетне артиљерије групе трупа „Центар“ нанеле су ватрени пораз, непријатељ је претрпео губитке у људству и техници“, нагласио је Савчук.

 

Извор: Ало