Свет

УКРАЈИНА ОТКРИЛА ШТА ЈОЈ ТРЕБА ДА БИ ПОБЕДИЛА РУСИЈУ

Огласио се заменик украјинског министра спољних послова Андриј Мелник

Украјини је потребна далеко већа војна подршка да би победила Русију ове године, изјавио је данас заменик украјинског министра спољних послова Андриј Мелник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Захвални смо нашим савезницима на војној помоћи, али то није довољно. Украјини је потребно 10 пута више да заврши руску агресију ове године – написао је Мелник на Твитеру.

Он је позвао украјинске партнере да „пређу све вештачке црвене линије“ и да одвоје један одсто БДП-а за снабдевање Украјине оружјем.

– Наши савезници морају да схвате размере овог рата – рекао је заменик министра у разговору за украјинске медије у петак, преноси Си-Ен-Ен.

Он је цитирао коментар америчког министра одбране Лојда Остина да је међународна коалиција до сада пружила Украјини подршку у вредности од 55 милијарди долара.

– То изгледа као велики број. Али за разлику од Другог светског рата, са којим се, нажалост, може повући све више и више паралела, преко 50 милијарди долара помоћи је испоручено само у оквиру америчког ленд-лиса 1940-их – рекао је украјински званичник и додао да би еквивалент томе данас био око 700-800 милијарди долара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг