Србија

ДРАМА КОД ПОЖЕГЕ: Три цистерне воза који је превозио плин искочиле из шина

На два километра од железничке станице у Пожеги ноћас око један сат су из шина искочила три вагона-цистерне из композиције која је превозила плин, а који је после хаварије почео да цури из једне цистерне

Брзом интервенцијом свих надлежних – ватрогасаца, полиције, екипе која је дошла и затворила вентил, спречено је даље цурење гаса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хаварија се догодила на уласку у Пожегу из правца Косјерића, када су три од девет цистерни искочиле са коловоза.

Како пише„Блиц“, машиновођа је изашао напоље и осетио изливање гаса, испоставило се, и из једне цистерне. Одмах је алармирао надлежне. Убрзо је цело ово подручје било блокирано.

Опасности од цурења гаса више нема, али је саобраћај на овом делу Барске пруге и даље у прекиду и питање је када ће бити успостављен, јер воз са плином и даље стоји на месту где су три цистерне искочиле из шина. Надлежна комисија је и на лицу места и врши увиђај.

Због великих врућина јуче је на истом месту дошло до „сунчане кривине“, деформитета колосека, због чега је саобраћај био у прекиду. Касније је пуштен, а пре воза који је искочио пругом је прошло неколико железничких композиција.

Извор: Блиц