Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стижу велике непогоде, уз обилне пљускове, локални град, поплаве и бујице

Фото: Твитер принтскрин

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се наредна два сата очекују пљускови са грмљавином локално и краткотрајно, а биће интензивних падавина у Срему, Шумадији, на западу и југозападу земље.

Пљускови са грмљавином који се данас очекују на подручју Србије локално ће бити веома интензивни уз град.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сутра (12.06.) на северозападу земље (Бачка, север Баната) престанак кише. У осталим крајевима задржаће се падавине, које ће бити обилније у источној, централној и јужној Србији, као и на југу Баната. На овом подручју се очекује од 15 до 40 мм за 24 х, локално и више (нарочито у Борском и Браничевском округу, као и локално у брдско-планинским пределима).

У уторак (13.06.) ујутро и пре подне на истоку Србије задржавање обилних падавина, па ће укупна количина достићи од 40 до 80 мм за 48 х, пре свега у Браничевском и Борском округу и области Хомоља. У већини осталих крајева у уторак и среду (13 – 14.06.) дводневна краткотрајна стабилизација времена.

Издато је и хидролошко упозорење.

Наредних дана на сливовима Колубаре, Јадра, горњих токова Западне и Јужне Мораве, Ибра, Нишаве, Топлице, Расине, Мајура, Белице и Црнице, као и на сливовима Млаве, Пека и Тимока могућа су изливања мањих бујичних водотока.

Извор: Новости