Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Др Несторовић открио три рецепта за лечење најчешћих болести у Србији, а свима су доступни!

Проф. Несторовић предлаже три опробана рецепта за решавање најчешћих здравствених проблема који муче људе на нашим просторима

„Кад се разболимо одмах трчимо код доктора, а ретко кад се запитамо можемо ли сами себи да помогнемо променом животних навика и применом биљака које су користиле наше баке и деке.“ Ово је реченица коју проф. др Бранимир Несторовић, чувени дечји пулмолог и члан Кризног штаба за бобру против корона вируса, изговара у јавним наступима, покушавајући да подстакне људе да се окрену природи и – себи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проф. Несторовић предлаже три опробана рецепта за решавање најчешћих здравствених проблема који муче људе на нашим просторима – болове у желуцу изазване чиром или хеликобактеријом, реуму и алергију на амброзију.

Купус лечи желудац

Моћан лек за чир на желуцу, као и за хеликобактерију је, открио је проф. Несторовић, обични купус.

– Треба узети три шоље исецканог купуса, додати две чаше прокуване воде, сипати у блендер и миксати око 10 секунди. Потом сипајте мешавину у теглу, херметички је затворите и оставите да стоји на око 20 степени око три дана. Потом профилтрирајте течност и држите је у фрижидеру. Пијте једну чашу сока свако јутро, пола сата пре оброка.

Коприва и мед против алергије на амброзију

Несторовић каже да је за алергију на амброзију одлична коприва, али никако чај.

– Најбоље да се листови коприве самељу са медом или да се држи коприва у замрзивачу две недеље, па се она сама претвори у прах и помеша са медом. Чај није добар, јер вода убија корисне састојке у коприви – објаснио је доктор.

Облога од уља црног кима за ублажавање реуме

Проф. Несторовић је на свом блогу покушао да објасни зашто више нема биљних лекова. Позивајући се на студију из 2016. у којој је учествовало 40 одраслих особа са остеоартритисом колена (запаљење зглоба колена), проф. Несторовић је поделио са јавношћу да облоге од уља из семена црног кима имају бољи ефекат на бол и запаљење од фармацеутских лекова који се углавном користе.

Он је подсетио да фармацеутски лекови имају бројне нежељене ефекте – од смањивања активности антиоксиданаса, смањивања тестостерона, ометања стварања сулфата полних хормона, повећања ризика од можданог удара и појаве астме, до токсичности јетре и поремећаја синтезе неуротрансмитера, што може да доведе до афективне равнодушности.

– Уље црног кима је наношено у количини од једног милилитра три пута дневно на колено, током осам недеља. Утрљавање траје пет минута – навео је проф. Несторовић, уз напомену да је, како је наведено у резултатима студије, наношење овог уља дало боље резултате у санирању реуматских болова, уз минимална нежељена дејства.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс