Србија

10.000 ЕВРА ОД ЕУ ЗА МЛАДЕ

Европска унија је за подршку женама и младим почетницама и почетницима у пословању у 43 најслабије развијене општине определила 375.000 евра. Оне ће овај новац добити кроз набавку опреме и увођење услуга, а све са циљем да се подстакне предузетништво и повећа запосленост.

Висина подршке по појединачном пројекту износу од 5.000 до највише 10.000 евра, а позив је отворен до 12. септембра 2023. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јавни позив ЕУ је отворен, а за бесповратну подршку могу да конкуришу незапослене жене и млади од 18 до 30 година, који су пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање, имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од 43 наведене локалне самоуправе.

Такође, право учешћа имају предузетнице и предузетници, микро и мала предузец́а у власништву жена или младих, регистрована 2022. године или након тога.

– Са нашим партнерима из Европске уније заједно радимо на унапређењу економских прилика у земљи, посебно у слабије развијеним градовима и општинама. Путем овог позива ЕУ ће подржати жене и младе који имају добре пословне идеје да започну и развијају свој посао, а то ће позитивно утицати не само на њихове и животе њихових породица, већ и на локалну привреду – рекла је Тања Мишчевић, министарка за европске интеграције.

Процес европских интеграција доноси корист свим грађанима, а управо кроз програме као што је ЕУ ПРО Плус европска подршка стиже до свих крајева Србије.

– Подстицањем предузетничког духа међу женама и младима ЕУ помаже решавању проблема незапослености. Инцијативама попут ове, ми стварамо прилике да људи остану да живе и раде у својим срединама – рекао је Емануеле Жиофре, амбасадор Европске уније у Србији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке