Регион

„БЕЖИТЕ ЉУДИ, ТУ ЈЕ БОМБА!“ Драматичан снимак хапшења (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

До зуба наоружани полицајци на улици су савладали мушкарца из Сиска који је убио једну жену и ранио четворо.

Објављен је снимак полицијске акције у којој је савладан нападач који се скривао у подруму једне зграде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Макни се ту је бомба!“, чује се на снимцима које је Вечерњи лист добио, а на којима се виде драматични тренуци хапшења мушкарца који је синоћ пуцао у Сиску.

„Стани, је*ем ти матер“, чује се даље мушки глас.

У међувремену до зуба наоружани полицајци на улици савладавају нападача. Преносе га преко пута. Неко говори да га се добро прегледа. Полиција затим упозорава људе да се затворе у куће: „Идите унутра“, вичу полицајци мештанима који све посматрају кроз прозоре. Непрестано их упозоравају да се макну.

„Макните се од балкона ту је бомба“, чује се такође, али са снимка није јасно ко то говори.

„Бацио је бомбу док су га хапсили“

За 24сата.хр су говорили људи који је присуствовала хапшењу.

– Нешто је имао код себе и оставио ту уз руб кад су га уловили. Дословно су га одвукли преко пута. Одмах за тим полицајцима стигли су и други и овдје навукли панцирке. Један је ходао с пушком па не знам је ли њихова или припада убици – рекла је сведокиња хапшења.

Рекла је како је цела улица била у мраку, ролетне су на прозорима биле спуштене и људи су се скривали у својим становима.

– Ту живим, ишао сам да спавам мало пре један сат, чуо сам некакву буку и галаму, али нисам се освртао све док нисам чуо дронове, а затим сам угледао полицију. Убица се скривао у подруму, а тај део је замрачен. Свих нас је шокирао призор, пробудите се, а с балкона видите 30-ак полицијаца. Одједном се почело чути како полицајци говоре „Пазите бомба“. При хапшењу је убица бацио бомбу. Срећом није експлодирала. Ма не могу вам описати стрес који смо сви проживили, да је то грунуло ко зна колико би још било мртвих – испричао је сведок.

Подсетимо, мушкарац који је синоћ отворио рафалну паљбу из калашњикова у селу Канак код Сиска ухапшен је током ноћи, након пуцњаве у којој је смртно страдала жена (45), а четири особе су повређене.

Мушкарац стар око 60 година је како су пренели хрватски медији синоћ око 20 сати, наоружан ватреним оружјем, дошао у кућу код комшије и почео да пуца. Неки од комшија испричали су како их је раније мушкарац оптуживао да га трују.

Комшије су „Јутарњем листу“ рекле да је нападач, мушкарац наводно стар око 60 година, од раније имао психичких проблема и је оптуживао суседе да га трују.

Наводно живи сам у трошној кући, нема жену ни децу, а мештани тврде да није сиромашан већ има новца јер је продао неку земљу, пренео је Индеx.хр.

„Покупио сам децу и побегао“

– Око осам сати, супруга и ја смо пили кафу у дворишту и чуо сам један, два три, пуцња и помислио сам, шта знам, нешто се догодило, не занима ме. Поново кад сам чуо пуцањ, окренуо сам се и да видим шта се догађа, међутим тада сам добио телефонски позив да дотични господин иде редом и убија људе – рекао је један од блиских комшија и додао:

– Сео сам у аутомобил, кренуо по своју децу која су била неколико кућа пре његове и онда сам видио да је враг однео шалу јер сам угледао запаљене куће. Покупио сам децу и побегао. Дошло је милион полицајаца одједном и опкољен је, још није ухваћен. Није била рафална паљба, него су се чула два, три пуцња, па онда тишина, затим још једном неколико пуцњева – присећа се мучних тренутака комшија Сеад.

Био је психички нестабилан

Како је рекао, Канак је мало место у ком се сви знају.

– Видео сам дим, ватру, кажу људи ‘Бежи, иде овај с пушком и пуца, људима пали куће‘. Узео сам децу, жену сам покупио и дошао на сигурно место. Сад сам дошао назад да видим што се догодило. Бићу миран кад буде ухапшен. Радио сам с њим цели живот, познајемо се и одрасли смо заједно. Он је старији од мене доста. Био је мало чудан, психички нестабилан, али да би нешто овакво урадио не могу да верујем. И колега ми је упуцан, шта је с њим, не знам. Рафалне пуцњаве није било, појединачно је било – казао је Сеад, један од комшија.

– Људи су рањени, већ су прошле полиција и Хитна, почела је кућа горити па су дошли ватрогасци. Знам тог суседа, Брацан, тако га зову. То му је надимак. Колико ја знам имао је неке препирке. Мени се чини да је то психички, може бити ПТСП, шизофренија, свашта… Запалио је своју кућу и од комшије – испричао је други сусед.

Трећи сусед се обратио држави.

– Све је горе и горе, држава мора нешто да промени. Ја се обраћам Андреју Пленковићу да то мало стисне, гвоздена шака да иде, да се то решава, мало закон да се промени, да то буде мало жешће – додао је узнемирени сусед који се нашао на месту догађаја.

„Јутарњи лист“ сазнаје како су се из страха да их не убије људи забарикадирали са намештајем и бежали кроз прозоре кад је мушкарац започео свој суманути поход.

Нападач је у крвавом пиру запалио и три куће.

Повредио се ватрогасац, лакше повреде има и дете у бегу

У пуцњави у ромском насељу Цапрашке Пољане смртно је страдала 45-годишњакиња док су четири особе рањене, саопштила је сисачко-мославачка полиција у недјељу рано ујутро. Медицинска помоћ им се пружа у сисачкој Општој болници где је утврђено да су тешко повређене.

Приликом интервенције у овом догађају лакше телесне повреде је задобио ватрогасац. Лекарска помоћ је пружена и двема особама, међу којима је једно дете, које су током бежања лакше повређене.

Извор: Индеx.хр/Јутарњи лист/Вечерњи лист)