Србија

ДЕЧАКА-УБИЦУ РОДИТЕЉИ ПИТАЛИ ДА ЛИ ЈЕ ПЛАКАО ЗА ЖРТВАМА: После Костиног одговора натао мук у судници

Дечак убица (13) који је 3. маја у Основној школи Владислав Рибникар убио деветоро вршњака и радника обезбеђења, и тешко повредио још четворо деце и наставницу историје није се покајао нити заплакао за другарима!

Како пише Курир, током саслушања ученика који је починио језиви масакр, родитељи настрадалих ученика скупили су храброст и поставила неколико питања дечаку убици, који је путем видео линка саслушаван из просторија психијатријске клинике на којој је већ два и по месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Једна мајка питала је дечака када је последњи пут заплакао. Његов одговор оставио је без речи све присутне, јер је хладно без емоција и емпатије према жртвама и њиховим породицама кратко рекао „не сећам се када сам плакао задњи пут“ – открива извор Курира и додаје да је све присутне то навело на закључак да ни сузу није пустио за другарима, али и да се није искрено покајао нити жалио због онога што је учинио.

Подсетимо, тринаестогодишњак је саслушаван као сведок у истрази коју Више јавно тужилаштво у Београду води против његовог оца, због сумње да је сина водио у стрељану и учио га да пуца иако има свега 13 година, као и због тога што је оружје за коју је имао дозволу држао недовољно обезбеђено, па је његов син лако дошао до два пиштоља. Оружје је, подсетимо, кобног дана узео из сефа за који је наводно изјавио „да га је лако отворио јер је имао три броја, а два су била намештена већ тако да отварају сеф и да је само трећи завртео два пута“.

Кобног дана ушао је наоружан у школу, убио најпре радника обезеђења, затим три девојчице које је затекао на ходнику а потом је ушао у свој разред који је имао час историје и почео редом да убија децу. – Осим о оружју, сефу из ког је рекао да је лако узео оружје, стрељани и вежбању гађања, постављана су му питања која се тичу односа у његовој породици и он је на њих одговорио и тако открио многе детаље који до сада нису били познати- открива саговорник Курира.

Дечак, против ког се не води истрага јер у време када је починио злочин са 13 година по закону није кривично одговоран.

– Иако је имао законско право да одбије да сведочи и у истрази која се води против његовог оца, јер су најближи сродници, дечак је одлучио да одговори на сва питања која су му постављена. Он је практично потврдио сумње да га је отац водио у стрељану и захтевао од запослених да обуче његовог сина да пуца и то из пиштоља из којих је касније починио масакр – подсећа наш саговорник.

Извор: Курир.рс/ Ј. С.