Србија

ХИТНО ЈЕ ПОВУЧЕН СА ТРЖИШТА: Ако имате овај производ за децу у кући, престаните да га користите

Pixabay.com

Произвођачи са тржишта повлаче један видео монитор за бебе због ризика од избијања пожара, као и дечији бицикл због опасности од повреда, објављено је на сајту система за узбуњивање о небезбедним производима Министарства трговине (НЕПРО).

Беби видео монитор марке Филипс Авент повучен је са тржишта због опасности од избијања пожара. У питању су модели СЦД620, СЦД831, СЦД841, опремљени пуњивим литијум-јонским батеријама, произведени између 2016. године и јануара 2020. године. Производ је упакован у картонску кутију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На обухваћеним производима постоји могућност од прегревања литијум-јонских батерија што може довести, у специфичним условима, до пожара и опекотина/повреда корисника, објашњено је на сајту НЕПРО.

Истичу да се апарат састоји из две јединице: родитељска и јединица за бебе. Јединица за бебе не садржи батерију. Недостатак се односи на родитељску јединицу која има пуњиву батерију.

На сајту се наводи да је за повучене производе могућа адекватна замена производа или рефундација средстава.

Увозник је Филипс доо, Нови Београд, дистрибутер „МЦГ ГРОУП“ доо, Ветерник.

Са тржишта повучен и дечији бицикл

Са тржишта је такође повучен и дечји бицикл робне марке X-ФАЦТ модел Уницорн, љубичасте и беле боје због ризика од повреда.

На порталу НЕПРО стоји да је у питању бицикл бренда X-ФАЦТ, модел Уницорн, са точковима од 30,38 центиметара и помоћним точковима, максималне носивости 12 килограма који је упакован у картонску кутију.

Произвођач је „ЦРОССБИКЕ“ из Зајечара, а дистрибутери су СЗТР „Коле“, Крагујевац, „Yоwеx“, Лесковац, „РМ-ТРАДЕ“, Зајечар, „ЦРОССБИКЕ“, Београд.

„Ланчана заштита на дечијем бициклу 12” X-ФАЦТ Уницорн не штити у потпуности од приступа ланцу, па постоји могућност да дете стави прст са унутрашње стране ланцобрана и повреди се“, објашњено је на порталу.

Као добровољна мера наводи се да ће произвођач заменити небезбедни део ланцобрана.

Трајање донетих мера износи 90 дана, односно док се на комплетно испорученој количини бицикала не изврши замена спорног дела.

Извор: Б92/НЕПРО