Свет

ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА: Авион се срушио на зграду у којој има људи – БРОЈЕ СЕ МРВИ

Мали авион се у понедељак срушио на хангар на аеродрому у близини Варшаве, при чему је погинуло најмање пет особа, рекао је пољски министар здравља.

– Имамо најмање седам повређених и пет мртвих – написао је Адам Ниџелски на Твитеру, рекавши да се догодила “ваздушна несрећа” на аеродрому у Кричину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је за Пољски радио рекла Моника Новаковска-Бринда из штаба Државне ватрогасне службе, авион “Цесна” је приликом слетања у лошим временским условима пао у хангар, у коме се склонило 10 људи.

Несрећа се догодила у округу Нови Двор, општина Насиелск, у граду Крчино. “Авион ‘цесна’ је приликом слетања по лошем времену упао у хангар где се склонило неколико пролазника. Нажалост, има мртвих и повређених”, рекла је Моника Новаковска-Бринда.

Новаковска-Бринда је известила да су жртве људи који су се склонили у хангар од лоших временских услова.

“Познато је да ће свако ко зна да се приближава невреме потражити склониште на безбедном месту. Нажалост, овај хангар није испао такав“, рекла је она.

Она је прецизирала да су у авиону била три пилота, један је погинуо, један је повређен, а један неповређен.

Артур Вегрзиновиц, репортер твнварсзава.пл, сазнао је за несрећу у округу Нови Двор. “Авион је пао на зграду у којој су били људи. Има жртава и погинулих” утврдио је Вегзиновицз после 20 часова. “На лице места долазе велике спасилачке снаге, ватрогасци и волонтери, а позван је и хеликоптер Ваздушног спасавања”, додао је он.

“У току је акција спасавања. Реч је о авиону ‘цесна 208’. Овај авион се, између осталог, користи и за падобранске скокове”, пренео је Вегзиновиц на ТВН24.

Сведоци су рекли да је то подручје захватила јака олуја.

“Људи који су били око аеродрома само су се сакрили у хангар. Дувао је јак налет ветра, тада се десила ова катастрофа”, додао је репортер.

Извор: