Србија

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стижу временске непогоде

Фото: Инстаграм принтскрин

Температура у паду.

„На подручју југозападне Србије, Шумадије, као и источне и југоисточне Србије у наредна два сата локални плјускови са грмлјавином. У појединим деловима Београда слаба киша. Дневна температура ће бити у паду, у већини места за 10 до 15 степени у односу на јучерашњи дан, и кретаће се од 22 на северу до 35 °Ц на југоистоку“, објавио је РХМЗ у 14.23.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снази је упозорење на временске непогоде, а упаљен је наранџасти метеоаларм.

„Данас у централним, источним и јужним пределима наоблачење са кишом, плјусковима и грмлјавином и осетан пад температуре, у већини места за 10 до 15 степени. У зони јаких грмлјавинских процеса очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине (> 28 м/с).“

У Србији данас умерено до потпуно облачно, ветровито и осетно свежије, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Најнижа температура од 18 степени до 22 степена, а највиша дневна од 22 на северу до 32 степена на југу Србије.

У Београду умерено до потпуно облачно, ветровито и осетно свежије са кишом, пљусковима и грмљавином. Најнижа температура око 20 степени, а највиша дневна око 23 степена, најавио је РХМЗ раније.

У четвртак ће бити променљиво облачно и свеже и изнад већег дела земље суво, док је на југу и истоку још током јутра и преподнева могућа краткотрајна киша.

Током поподнева доћи ће до постепеног смањења облачности. Ветар умерен до јак северозападни, на истоку повремено са ударима олујне јачине, крајем дана у слабљењу, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Најнижа температура од 13 до 17 °Ц, а највиша дневна од 22°С до 26 °Ц.

У Београду ће ујутро и пре подне бити умерено до потпуно облчно и суво, по подне уа смањење облачности. Ветар умерен, северозападни. Најнижа температура око 14°Ц, а највиша дневна око 24 °Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у петак и за викенд у Србији се очекује претежно сунчано и топлије. У недељу увече на северу и западу земље, уз локални развој облачности, могући су краткотрајни пљускови с грмљавином, који ће се у понедељак уз појачан северни ветар, проширити и на остале крајеве. Затим променљиво време, у уторак суво, а од среде поново са кишом и пљусковима, пренео је Танјуг.

Извор: Нова