Русија

ОГЛАСИЛИ СЕ РУСИ! Браво, Србијо! Браво, Мађарска! Браво права и суверена Европо!

Избори који су одржани у Србији и Мађарској, потврдили су суверенитет ових земаља, написао је на свом Телеграм каналу потпредседник Савета федерације Русије Константин Косачов.

„Истинске суверене државе Европе могу се набројати на прстима једне руке. Поред Русије, то су Белорусија, Јерменија, Турска и како су сјајно потврдили јучерашњи избори, Србија и Мађарска“, истакао је политичар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је додао, на другој руци се са потешкоћом налазе Немачка, Француска и Италија.

По његовим речима, ово је резултат политике Сједињених Америчких Држава „уједињавања“ под заставом НАТО-а, која је деструктивна за послератну Европу.

„Браво, Србијо! Браво, Мађарска! Браво права и суверена Европо“, закључио је руски званичник.

У недељу је у Србији завршено гласање на председничким, парламентарним и локалним изборима. Александар Вучић, председнички кандидат коалиције „Александар Вучић – Заједно можемо све“ прогласио је победу. Вучић је на конференцији за новинаре у штабу странке рекао да је на председничким изборима освојио 59,9 до 60,1 одсто гласова.

У недељу је у Мађарској завршено гласање на парламентарним изборима и референдуму. Председник Мађарске Виктор Орбан прогласио је победу на парламентарним изборима, након што је странка Фидес, чији је лидер, освојила више од половине гласова.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com