Свет

Паника у Кијеву! ШТА ЋЕ ШОЈГУ ДОГОВОРИТИ СА КИМ ЏОНГ УНОМ?

Руска делегација предвођена министром одбране Шојгуом у посети је Северној Кореји, а састанци у Пјонгјангу трајаће до 27. јула. За Белу кућу ово је најболнији сценарио! Вашингтон, наиме, тврди да има доказе како Русија тражи оружје од Северне Кореје за рат у Украјини, а да Пјонгјангу нуди храну и другу робу заузврат.

Из Москве наводе да ће посета ће допринети јачању билатералних војних веза и означити важну етапу у развоју сарадње две земље. Руска делегација коју предводи Шојгу долази како би увеличала свечаност поводом 70. годишњице победе ДНРК у Отаџбинском ослободилачком рату 1950-1953, саопштило је у уторак Министарство одбране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За Белу кућу ово је сценарио којег се месецима плаши! Вашингтон тврди да има доказе како Русија тражи оружје од Северне Кореје за рат у Украјини. Москва ће заузврат Пјонгјангу обезбедити потребну храну и другу робу заузврат.

Вашингтон се плаши да ће Шојгу и Ким Џонг Ун направити још неколико споразума. Да су преговори две земље у завршној фази устврдио је пре неколико недеља портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.

Медији на Западу недељама су писали како Северна Кореја чека дозволу Москве да пошаље Русији 100.000 добровољаца који би ратовали у Украјини. Северна Кореја има одличне артиљерце и велико искуство у коришћењу својих вишецевних бацача, а корејски војници су добро припремљени, поготово за ратовање у градским условима. Пјонгјанг и Москва би војнике и њихову технику пребацили уз помоћ ваздушног моста.

Подсетимо, Северна Кореја је признала независне државе Доњецку и Луганску народну републику.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке