Србија

ПРОЦУРИО ТАЈНИ АЛБАНСКИ СПИСАК

Списак за хапшење и коначни прогон Срба са Косова

Специјално тужилаштво тзв. Косова, према незваничним сазнањима „Новости“ поднело је још 22 кривичне пријаве против Срба. Чиме је проширена листа на којој се од раније налази 45 наших држављана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу њима су припадници Српске листе Горан Ракић, Игор Симић, Александар Спирић, Драгиша Миловић, Милан Радојевић, као и већ ухапшени Милун Миленковић Луне. На мети Приштине су и Вучина Јанковић, Владан Радивојевић, Данијел Шмигић и Слоодан Милетић из Звечана, као и Стеван Павићевић, Лазар Дејановић, Живојин Сикимић, Душан Дробац, Никола Миљковић, Богдан Димић , Драгоје Кастратовић, Стојан Антосијевић, Марко Ђукић, Томислав Костић, Марко Данић и Небојша Ордић из Северне Митровице.

У питању су пријаве због нереда који су се догодили 29. маја 2023. године када су специјални полицајци лажне државе пуцали на наше људе који су мирно протестовали и том приликом тешко ранили Драгишу Гаљка, пуцајући му у леђа.

Припадници нашег народа са КиМ терете се, према интерпретацији тзв. косовског тужилаштва, да су активно учествовала у руковођењу кривичним групама које су насилно покушале да спрече успостављање уставмог поретка тзв. Косова у четири општине на северу и да успоставе уставни поредак Србије.

Наводи се да су 22 Србина угрожавала лица под међународном заштитом, учествовали у хилиганизму и нападима на службена лица.

Извор: Новости