Србија

СТРАВА И УЖАС: Сину (2) сасуо сону киселину у грло, јер га је жена изнервирала

Отац (26) и син (2) који су се отровали у Пироту налазе се у КЦ Ниш, а откривен је и наводни мотив тровања.

Отац М.Ј. (26) и син (2) који су се отровали у Пироту у понедељак увече, налазе се у КЦ Ниш. Лекари из Ниша су открили њихово стање, а откривен је и наводни мотив тровања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све се догодило на једном вашаришту у близини ромског насеља у Пироту. Сумња се да је овај мушкарац сону киселину прво дао свом детету, па је потом и он попио, и то све због тога што се наводно посвађао са женом, а како се наводи, у питању су некакви поремећени односи у породици.

– Пацијент М.Ј. хоспитализован је у интензивној нези Клинике за ендрокринологију УКЦ Ниш. Примљен је са тешким корозивним променама једњака и желуца, изазваним испијањем соне киселине. Урађене су све дијагностичке процедуре и дата је сва терапија по протоколу. Тренутно је стабилних виталних параметара, свестан, али због степена и врста повреда, сматра се да је у животно угрожавајућем стању. Двогодишњи пацијент смештен је у интензивној нези Кинике за педијатрију УКЦ Ниш, где читав тим лекара константно прати његово здравствено стање. Тренутно је витално стабилних параметара и дата је комплетна терапија по протоколу. Због специфичности повреда, опекотина и корозивних промена коже лица и устију, лекари ће наредних дана одлучивати о даљим поступцима и току лечења – рекли су лекари.

Дете и отац су колима довезени у болницу. Из болнице у Пироту превезени су у КЦ Ниш. У току је оперативни рад полиције на утврђивању свих околности овог случаја. О свему је обавештено надлежно тужилаштво.

Шта је сона киселина и зашто је опасна?

Сона киселина је раствор хлороводоничне киселине који се користи у домаћинству за чишћење санитарија, затим чишћење метала од рђе, масних запрљања, у металној индустрји и занатству за одмашћивање и нагризање металних површина.

Сона киселина је течне конзистенције, безбојна, вискозна, прозирна течна маса, хомогеног састава. Мирис је интензиван и јако изражен на хлороводоничну киселину, непријатан, агресиван, својствен врсти производа.

Изазива иритацију коже, доводи до јаке иритације ока и може да изазове иритацију респираторних органа.

Извор: Република