Србија

Прогноза! ДАНАС СУНЧАНО И ОСЕТНО ТОПЛИЈЕ: Ево када нам стиже потпуна промена времена

У ВЕЋЕМ делу земље сунчано и осетно топлије, а крајем дана и у току ноћи у Бачкој и Банату могућа је изолована појава пљускова и грмљавине.

Најнижа температура од 16 до 22, а највиша од 34 до 37 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, увече у скретању на југоисточни.

Време у Београду

И у главном граду сунчано и топлије. Најнижа температура око 22, а највиша око 36 степени. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, увече у скретању на југоисточни.

Прогноза за наредних седам дана

У уторак у већем делу сунчано и још топлије — у централној и јужној Србији са максималном температуром од 37 до 40 степен.

Крајем дана на северу, а у среду и у осталим крајевима нагла промена времена уз кишу, пљускове, грмљавину и пад температуре за око 15 степени.

У зони грмљавинских развоја очекују се град, као и олујни ветар који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине.

У четвртак разведравање уз појачан северозападни ветар и осетно свежије, а уз више променљиве облачности само ће средином дана и после подне локално бити услова за краткотрајну кишу. Максимална температура од 23 до 27, само на истоку и југу земље још понегде до 30 степени.

У петак и суботу, 28. и 29. јула, јутра свежа, током дана сунчано и умерено топло. Ново пролазно наоблачење с кишом и локалним пљусковима са грмљавином очекује се у суботу крајем дана на северу, а у недељу, 30. јула, и у осталим крајевима.

У понедељак појачан северозападни ветар, уз постепено разведравање са севера.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс