Србија

РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Олуја се премешта ка овом делу Србије

Фото: Инстаграм принтскрин

Након Италије, Словеније, Хрватске, па и Србије, драматична суперћелијска олуја праћена грмљавином и јаким ветром која је у појединим деловима земље начинила велику материјалну штету, полако се премешта ка Румунији.

– У наредна два сата киша и плјускови с грмлјавином се очекују у већем делу Војводине, али и у деловима западне, централне и источне Србије, а локално и олујни удари ветра. На подручју Београда киша и плјускови праћени грмлјавином. – стоји у упозорењу РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, раније у току дана, метеоролози су упозорили на краткотрајне кише или пљускове са грмљавином, као и да цео регион стрепи од удара суперћелијске олује, која је из Италије и Словеније стигла у Хрватску, и очекивало се да ће наставити пут и ка Србији.

У овој најави су навели да је наводно реч о суперћелијској олуји, али још од 19. јула па све до 22. стоји упозорење на могућност стварања овако великих непогода, а сви су још у шоку од онога што нас је задесило ове среде, али и прошле недеље.

Како су више пута истакли у РХМЗ, суперћелијске олује су непредвидиве, брзо се крећу, те се тек сат, два унапред може рећи нешто детаљније о томе куда тачно иду и које су јачине. Оно што је сигурно, то је да су изузетно јаке, направе хаос у тренутку, доносе град пречника пет центиметара, као и орканске ветрове који носе све пред собом.

Извор: Блиц