Регион

ТРАГЕДИЈА НА ЈАДРАНУ: Таласи одвукли једно дете у дубину, отац и други син покушали да га спасу, па се сва тројица утопила

Фото: Јутјуб

Отац и два сина из Тиране утопили су се у албанском граду Каваја, преноси албански Јуроњуз.

До трагедије у којој су живот изгубили отац Елвис Халилај (50) и двојица његових малолетних синова, старости 13 и 15 година, дошло је због јаких морских струја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Услед јаких струја током поподневних часова, таласи су одвукли једно дете, док су отац и други син покушавали да дођу до њега, али их је струја однела даље. – рекла је новинарка АБЦ Њуза Леонида Мусај.

Како је даље навела, други људи који су били на плажи покушали су да помогну, али нису успели због великих таласа. „Јуроњуз Албанија“ преноси и да су присутни грађани рекли да је Хитна помоћ стигла са сат и по закашњења.

– На месту где се трагедија догодила није било обалске страже – наводе алабански медији.

Огласила се и полиција

– Дана 09.07.2023. године, на плажи Виле-Боштово, троје грађана, чланова исте породице, утопило се купајући се у мору (отац, стар око 55 година, и његова два малолетна сина, стара око 13 и 15 година) – саопштила је полиција додајући да су службе Јединице поморске полиције покушали да спасу дављенике, али безуспешно.

Истражна екипа је на лицу места и ради на потпуном расветљавању околности трагедије.

Извор: Јуроњуз Албанија