Свет

Ускоро креће велика операција!

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјинске снаге планирају да ускоро уђу на окупирани Крим, а примећене су са севернокорејским ракетама које су наводно заплениле од руских снага, пише Фајненшел тајмс.

Начелник обавештајне службе одбране Украјине, генерал-мајор Кирило Буданов, није прецизирао када ће војска почети своју операцију, преноси украјински ТСН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинско министарство одбране саопштило је да је оружје заплењено од Русије, упркос томе што су и Москва и Пјонгјанг негирали да су обављали трансакције оружја, преноси Њујорк пост.

Ракете су показали украјински војници који су управљали вишецевним ракетним системима Град из совјетског доба, у близини ратом разореног града Бахмута. Командант украјинске артиљерије рекао је да његове трупе не воле да користе ракете, које су направљене 1980-их и 90-их, јер су „веома непоуздане и понекад раде луде ствари“.

Украјински војници су такође рекли да је „пријатељска земља запленила“ пројектиле са брода, али нису навели више детаља.

– Ми узимамо њихове тенкове, заробљавамо њихову опрему и врло је могуће да је то такође резултат успешног спровођења војне операције украјинске војске – рекао је Јуриј Сак, саветник украјинског министра одбране, додајући да Русија купује различите врсте муниције у земљама као што су Северна Кореја и Иран.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке