Регион

ВУК КОСТИЋ СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Немамо ми пара за Берлински зид, али уштеда би била више милиона људи

Глумац Вук Костић дао је интервју за руски медиј „Спутњик“ у којем је причао о односу Срба и Хрвата, а његова изјава је током јучерашњег дана (с правом) шокирала многе.

Наиме, да се Вук пита, он би ставио „Берлински зид“ између територије Србије и Хрватске како се, како каже, „никада више не бисмо срели“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја бих ставио Берлински зид између нас да не можемо више никада да се сретнемо, мислим да не би долазило до тих страшних несрећа. Ни на пијаци, не може, пошто кромпир? Јеси Србин? Не може. Једном када се у нашим народима десе велике несреће и злочини, типа Јасеновац, од тог момента више не разговарамо – рекао је Вук Костић и наставио:

– Ми смо највише криви који смо као увек били, хајде да сви Словени живе заједно. Ми увек хоћемо да се играмо, Хрвати кажу склони се, а ми као да се дружимо. Не можете кад стално буше лопту. Мене то јако погађа, ја се саосећам са жртвама, то је најпрљавији рат у задњих не знам колико векова, то је био општи хаос.

Костић се сад поново огласио на друштвеним мрежама, па навео да „због ратова у прошлом веку и жртава“ сматра да су горепоменути ставови – „исправни“.

– Порука: Немојте ни покушавати да се дружите, историја се понавља! – навео је он.

– Фигуративно речено Берлински зид – немамо ми паре за то, али уштеда би била више милиона људи дугорочно гледано – додао је Вук.

Нема сумње да српски глумац наставља да експлозивним изјавама шокира јавност не марећи за критике које пристижу на његов рачун очигледно несвестан да ширењем међунационалне мржње не доноси ништа добро ни свом ни било ком другом народу.

Извор: Блиц