Регион

ВУК КОСТИЋ ЗАПАЛИО БАЛКАН ИЗЈАВОМ: Између Срба и Хрвата бих ставио Берлински зид, да се никад више не сретнемо (ВИДЕО)

Он је рекао како би требало да поставимо Берлински зид између ова два народа.

Глумац Вук Костић недавно је дао интервју у којем је причао о односу Срба и Хрвата, а који је изазвао лавину реакција на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, он је рекао како би требало да поставимо Берлински зид између ова два народа.

– Ја бих ставио Берлински зид између нас да не можемо више никада да се сретнемо, мислим да не би долазило до тих страшних несрећа. Ни на пијаци, не може, пошто кромпир? Јеси Србин? Не може. Једном када се у нашим народима десе велике несреће и злочини, типа Јасеновац, од тог момента више не разговарамо. Ми смо највише криви који смо као увек били – хајде да сви Словени живе заједно. Ми увек хоћемо да се играмо, Хрвати кажу склони се, а ми као да се дружимо. Не можете кад стално буше лопту – рекао је Вук за Спутњик и додао:

– Мене то јако погађа, ја се саосећам са жртвама, то је најпрљавији рат у задњих не знам колико векова, то је био општи хаос.

Овом изјавом, Вук је изазвао бројне реакције на друштвеним мреажама. Многи твитераши сматрају да је претерао овим поступком, док други ипак мисле да се није лепо изразио.

„Немам довољно богат речник којим бих извређао ово говедо примитивно“, „Па овај је гори човек него глумац. А глумац је катастрофа“, „Далеко било“, „Фасцинантни су ми ови људи који мисле да насиље, злочини опасност постоје само између различитих народа али не постоје у оквиру истог народа“, „Кад ти је зид у глави не треба ти Берлински“, „Све је тачно што је рекао. Свака част на храбрости јер он ризикује каријеру међу другосрбијанским и либералним круговима у култури“, само су неки од коментара на Твитеру.

Извор: Еспресо/Телеграф