Регион

ЏЕНАНА СЕ ОГЛАСИЛА И ТРАЖИ ЗАШТИТУ! Њен адвокат открио у каквим је односима била са Нермином: Живот јој је угрожен

Фото: Фејсбук принтскрин

Џенана С. и Лејла Н. посљедњих су десет дана најомраженије особе у региону. Лејла Н. судиница јер је одбила да изрекне забрану приступа Нермину Сулејмановићу Низами Хећимовић, полицајка Џенани, јер је, тврде у Градачцу, она открила Сулејмановићу Низамино скровиште.

Оба поступка су, како се наводи, индиректно довела до свирепог убиства Низаме Хећимовић, коју је њен невенчани супруг и отац њихове деветомесечне ћерке претуко до непрепознатљивости, а потом пуцао у чело у директном преносу на Инстаграму. За то време ћерка је лежала уплакана у мајчиној крви на тераси викендице у Сибовцу код Градачца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јутарњи лист дошао је до Џенане, која је на летовању у Италији и треба да се врати у Градачац. Када се врати, чека је дисциплински поступак, прети јој суспензија у ПУ Градачац где је запослена. Не само да је одала Низаму, довољно је да је одржала везу са особом из криминалног миљеа. Нермин Сулејмановић је имао дебео досије, вишеструко је осуђиван за насилничко понашање и угрожавање сигурности, пријављен за породично насиље и убиство у покушају. У Казнено-поправном заводу Зеница провео је неколико година.

Полицајка Џенана се обратила

Џенана је одговорила на поруку у којој су је медији позвали за коментар и њену страну приче, али је рекла да она сама не може да говори док се не консултује са адвокатом Бакира Хећимовића.

Њен адвокат тврди да његова клијенткиња не само да није открила Низамино скровиште, већ да са Нермином Сулејмановићем није имала никакве везе, поготово не љубавне.

– Оно што могу да вам кажем јесте да моја брањеница Џенана није имала контакт са особом која је починила ова тешка кривична дела, нити је имала било какве информације о томе где се налази особа која је погинула у овом догађају. Истражни органи Тузланског кантона у сарадњи са тужилаштвом воде истрагу против Џенане, али знамо да нема индиција да је имала било какву везу са убицом. Она је полицајац у Градачцу, место је мало и свако свакога познаје, па се зна да је узоран службеник против којег никада није покренут дисциплински поступак. Тврдимо да никоме није дала никакве податке о жртви, нити је, уосталом, била распоређена на радно место где би имала приступ таквим подацима – рекао је Јутарњем адвокат са истим презименом као убијена Низама Хећимовић.

Џенана је, преносе босански медији, тренирала у теретани у којој је Сулејмановић радио као тренер, а чији је власник одвео његову ћерку са места крвавог пира Сулејмановића.

Борац за права жена или…

Због објава на Џенанином Фејсбук профилу, које пак говоре о злостављању жена, у Градачцу има оних који сматрају да је она била једна од његових жртава.

– Погледајте профил, пост за објавом о злостављаним женама – каже адвокат.

„Само један психопата је довољан да жена корача кроз живот. И да јој се огади живот, мушкарци и све остало…“, цитирала је Стефана Симића 25. јануара. Уз ту објаву била је насликана слика жене са повезом на очима.

Месец дана пре тога, 5. децембра, објавила је фотографију невесте са масницом на оку, док је за Светски дан борбе против насиља над женама објавила фотографију где она држи плакат на ком пише „Стоп насиљу над женама“.

Још у фебруару 2022. године на свој профил ставила је статус „Чувајте се, драге моје психопате“. На вест о Низамијевој смрти, ставила је своју црно-белу фотографију и написала „…име и презиме, од крви и меса, срцем и душом“.

„Линч Џенане“

Због оваквих најава има оних који сматрају да је Сулејмановићев бес осетила и Џенана. Њен адвокат тврди да она са окрутним убицом уопште није имала везе, судећи по коментарима испод њених објава, нико у то не верује. Осим увреда и псовки, коментари се, каже њен адвокат, односе и на „линч Џенане“.

– И медији је линчују без разлога. Све је то неосновано док не постоје макар индикативни докази да је она уопште имала контакт са Сулејмановићем. Кажу и да је побегла у Италију, али је на годишњем одмору и 16. августа ће се редовно јављати својој Полицијској станици Градачац, и наставити са својим дужностима. Уколико се утврди да Џенана није имала никакве везе са убицом, покренућемо низ тужби у њеном интересу – каже адвокат.

Адвокат је потврдио да се његовој клијенткињи прети на разне начине.

– Мојој брањеници се прети животом, а ја ћу контактирати Тужилаштво Тузланског кантона и затражити да добије двадесетчетворочасовну заштиту припадника Државне агенције за истраге и заштиту док се не утврди да ли је је одговорна за све што јој се ради на терету. Њен живот је тренутно у опасности – рекао је адвокат.

Извор: Курир.рс/Јутарњи лист