Регион

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ТЕТКЕ КОД КОЈЕ СЕ КРИЛА НИЗАМА: Открила све, споменула и полицајку

Фото: Фејсбук принтскрин

Не стишава се бура након бруталне ликвидације Низаме Хећимовић, коју је зверски прошлог петка убио помахнитали Нермин Сулејмановић. Осим Низаме, Сулејмановић, који је у Градачцу сејао страх годинама, убио је и Ђенгиза и Дениса Ондера те тешко ранио Харису Ондер. Упуцао је и полицајца те Недима Памуковића, сина Зијаде Вуковић-Памуковић, Низамине тетке.

Зијада је за „Дневни аваз“ проговорила о последњим сатима Низаминог живота те је у даху препричала драму коју, каже, неће заборавити до гроба. Зијадин муж Самир је у тренутку напада помахниталог Нермина био у Италији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Он је дошао, доле је на путу паркирао ауто. На главни улаз није могао да уђе. Испалио је неколико метака. Некако је успео да уђе у кућу и прислонио ми је пиштољ на главу вичући: ‘Где је’“, испричала је Зијада Памуковић-Вуковић.

Низама се, када је схватила да је дошао, сакрила у собу Зијадиног сина Недима и закључала се.

„Ту је испалио метак, није могао одмах ући у собу. Обишао је око куће. Не сећам се да ли је прозор био отворен. Успео је да развали врата и да уђе у собу у којој је била Низама. Мог сина Недима је ранио у ногу и истерао напоље, ја сам са сином изашла напоље, звала полицију, плакала“, испричала је Зијада.

Нермин Сулејмановић је узео бебу и однео је до аутомобила. Вратио се у кућу по Низаму.

„Ту је била вриска, драма, тукао ју је… Шакама је ударао, ја сам плакала и дозивала помоћ. Када су изашли из куће, он је Низаму вукао за косу, то никада нећу заборавити. Она је стала насред пута и плакала је, погледала је у мене и рекла ми: ‘Помози ми, тетка.’ Ја јој нисам могла помоћи. Звала је, молила за помоћ“, испричала је Памуковић-Вуковић.

Каже да је Низама тражила заштиту и од полиције, и од суда, и од Нерминових пријатеља.

„Ја и сада дођем кући, видим њега на вратима с пиштољем и видим своје дете крваво. Она се осећала најсигурније код нас“, рекла је Низамина тетка.

Ко је њему рекао где је Низама?

„Не знамо ко је, али знамо да је био у вези с полицајком. Не знам ни је ли она рекла, немам доказе, али знам да је била с њим. Лично сам чула кад јој је рекао да је с њом у вези“.

Језива пријетња

„Нермин је њој рекао, сваки пут кад изађем с њом, кад дођем кући, истући ћу те. Зато она није смела више питати Нермина за њу. Она је имала неке њихове слике, па је Нермин то брисао, батинао је“, открива Зијада Вуковић-Памуковић.

А онда је Зијада открила још једну шокантну информацију.

„У једној од свађа које су кренуле када је Низама сазнала за везу Нермина и полицајке он је њој рекао: ‘Прво ћу убити дете. Ти ћеш то да гледаш, па ћу онда убити тебе, па ћу се онда вратити и убити све оне који су те подржавали“, препричава језиву претњу Зијада Памуковић-Вуковић.

Зијадин и Самиров син Недим, којег је ранио Нермин Сулејмановић, налази се у УКЦ-у Тузла.

„Били смо код њега у посети. Добро се опоравља. Треба ускоро на кућно лечење. Траума ће му, као и свима нама, остати за цео живот“, казала је Зијада.

Извор: Дневни аваз