Регион

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ ЏЕНАНЕ КОЈОЈ ЈЕ НЕРМИН УБИО ОЦА И БРАТА: Тата ме спасио од психопате кад сам имала 15 година

Фото: Фејсбук принтскрин

„Донедавно сам била ћерка и сестра. Након тога мајка мале девојчице, узоран и савестан грађанин ове државе“, започиње потресну причу Џенана Ондер, којој је Нермин Сулејмановић у крвавом пиру у Градачцу 11. августа убио оца и брата, Џенгиза и Дениса Ондера.

У нападу је тешко рањена и Џенанина мајка Хариса, а осим доживљених траума и губитака, Џенану су, након трагедије, потресле информације о односу с убицом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она за Аваз каже да је истина да је познавала Нермина Сулејмановића.

„Да, истина је, ја сам познавала убицу. Познавао га је цео град, Градачац је мало место“, започела је ова 24-годишњакиња своју причу.

Она каже да је њен отац на почетку све зауставио.

„Видела сам Нермина неколико пута у животу, али никада с њим нисам остварила никакав контакт. Хвала Алаху на томе. Алаховом вољом, мој отац је то спречио на време“, наводи Џенана.

Нермин опљачкао више од 50.000 евра

Огорчена због бројних медијских извештавања о наводном узимању новца и бежању с убицом, Џенана каже да је то лаж.

„Нермин је опљачкао моју породицу у септембру 2015. године, отуђио је 54.200 евра из породичне куће и због тога се мој отац с њим судски спорио наредних осам година. Он је на последњем претресу признао неке ствари, али то још није закључено. Вероватно је знао да ће ићи у затвор па је кренуо на њих“, каже Џенана.

Наводи да је огорчена јер се у „медијима покушавају сакрити грешке и пропусти власти тако што се у јавност пуштају неке изјаве, полуинформације и апсолутне лажи наводних пријатеља њихове породице о потенцијалним мотивима убиства“.

„Нико не спомиње бол моје мајке, која је још у болници у Тузли, на апаратима, у критичном стању, која је изгубила мужа и сина у једном дану, а и сама је умало подлегла од рана које јој је нанео зликовац Нермин Сулејмановић. Замислите како је тешко саопштити мајци да јој је син убијен, а отишао је на доручак с пријатељем. Она је својим очима видела убиство мужа, та слика је прогања и знатно јој отежава опоравак због боли и стреса који преживљава упоредо с боловима од рана које је задобила од метака. Нико не спомиње моју бол, живим у страху да не изгубим јединог преосталог члана породице. У једном дану сам остала без бабе, без брата, а и мамин живот је доведен у опасност“, каже Џенана.

Сви причају о фемициду, мој брат убијен недужан

Она наводи да „цела држава прича о фемициду“, истичући своје огорчење јер нико не спомиње њеног брата Дениса, који је убијен у двадесет и трећој години живота, који никада није никакав прекршај учинио, нити је убицу познавао, нити је имао било какав контакт с њим.

„Денис је био амбициозан момак, софтверски инжињер, хуманитарац, који се никада ни с ким није замерио. Отворио је фирму у Брчком. Радио је велике пројекте за америчке школске системе. Био је много везан за породицу. Планирао је женидбу, пре месец је купио стан у центру града како би био близу родитељима“, наводи Џенана.

Сви су знали да је Нермин насилник, психопата и кабадахија

Њен отац Џенгиз је био породичан и веома успешан послован човек. Без икаквих порока, наводи Џенана, и сукоба са законом.

„Никада није правио инциденте, нити је убицу на било који начин провоцирао“, истиче Џенана Ондер, која је по доласку у Градачац видела свог оца мртвог у дворишту.

„За крај, сви су у граду знали да је Нермин насилник, психопата, кабадахија… Он је то одувек био, није постао одједном све то. Имао је много дела, а мало кривичних пријава. Имао је кривичних пријава, али не и пресуда. Штитили су га од затвора. Начини на које је то извођено ме не занимају, нити ме он занима. Мени породицу нико не може вратити. Али част и углед итекако можемо… Истином!“, закључује Џенана Ондер за Аваз.

Подсетимо, Нермин је осим Дениса и Ђенгиза Ондура убио и своју невенчану супругу Низаму Хећимовић, и то наочиглед њихове деветомесечне ћеркице, преносећи све то на Инстаграму.

Извор: Блиц