Србија

Метео аларм на снази у целој Србији због високих температура! Нови ШОК СТИЖЕ ЗА ВИКЕНД

У Србији данас претежно сунчано и осетно топлије време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар слаб и умерен јужни и југозападни. Најнижа температура од 16 до 22, највиша од 33 до 36.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И у Београду данас претежно сунчано и осетно топлије. Ветар слаб и умерен јужних праваца. Најнижа температура око 22, највиша око 35.

Упозорење на високе температуре

„Данас и сутра на подручју Србије претежно сунчано и веома топло са максималним температурама од 34 до 38 °Ц, у Београду око 35 °Ц“, упозорио је РХМЗ.

Промена времена

„Наоблачење и осетно захлађење са кишом и плјусковима са грмлјавином, као последица израженог хладног фронта, које ће у суботу ујутро и пре подне захватити северне и западне крајеве, током послеподнева ће се проширити и на остале, при чему ће дувати умерен и јак западни и северозападни ветар. Локално се очекују и обилније падавине (посебно у суботу, када би за 24 х пало између 40 – 50 мм кише)“, стоји у најави РХМЗ.

Упаљен метео аларм

Због екстремно високих температура на снази је данас у целој Србији, наранжасти метео аларм, што значи да је време опасно

Време наредних дана

У петак сунчано и врућина уз температуре око 35°Ц на северу, а на југу до 40°Ц. Ветар слаб до умерен јужни и југоисточни. Притисак испод нормале. Минимална јутарња температура од 18°Ц до 24°Ц, а максимална од 34°Ц на северу Војводине до 40°Ц на југу Србије. Увече су могући ређи локални пљускови по Војводини. Температура у 22х од 24°Ц до 30°Ц.

За викенд би наступило израженије освежење са кишом, пљусковима и могућим локалним непогодама у суботу поподне. Захлађење прво захвата северне и западне пределе, а поподне јужне, где ће бити врло топло у првом делу дана. У недељу у свим крајевима свежије са краткотрајном кишом понегде. У понедељак сунчани периоди и свежије од просека. Од уторка топлије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс