Свет

НЕПОЈМЉИВА ТРАГЕДИЈА: Мајка двоје деце попила две литре воде, срушила се и преминула

Американка Ешли Самерс умрла је у 35. години након што је попила око два литра воде за само 20 минута. Ова мајка двоје деце провела је опуштен дан на језеру Фримен током слободног викенда почетком јула, али је последњег дана свог кратког одмора осетила вртоглавицу и главобољу.

Ешли Самерс, мајка двоје деце, умрла након што је попила два литра воде за 20-ак минута Фото: Фацебоок

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова два симптома су најчешћи симптоми дехидратације, а Ешли је убрзо посегнула за водом, али ништа није могло да утоли њену жеђ. Попила је четири флашице воде од 500 милилитара у кратком временском периоду, а убрзо је уследио кобан исход.

Када се ова млада жена вратила кући, срушила се у својој гаражи, задобивши едем мозга – стање опасно по живот. У болници јој је дијагностикована такозвана хипонатремија, стање које се развија као резултат чињенице да у телу постоји вишак воде, а мањак натријума.

Ово стање може да се јави и када неко попије превелику количину воде у кратком временском интервалу, што превазилази способност сложених система органа, пре свега бубрега, да регулишу равнотежу течности у ирганизму, преноси „Дејли Мејл“.

„Био је то огроман шок за све нас. Само смо мислили да ли је то уопште могуће. Она се осећала као да никако не може да се напије довољно воде. Када смо стигли до пристаништа чекало нас је 20 минута вожње чамцем. Она је попила четири флашице воде за тих 20 минута“, рекао је Девон Милер, Ешлин рођени брат.

Извор: zena.blic.rs