Свет

ПОДОЉАК: Русија ће престати да постоји после рата у Украјини

Саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак бранио је на Твитеру темпо напредовања украјинске контраофанзиве.

Она је на мети критика да је спора и ограничена у делотворности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у саопштењу истакао да су на почетку рата многи аналитичари очекивали да ће руска војска у року од неколико дана једноставно проћи кроз Украјину и заузети Кијев.

Подољак сугерише да је одбрана Украјине до сада уништила репутацију руске војске као друге борбене силе у свету.

„Морамо бити стрпљиви“.

„Када неко говори о украјинској контраофанзиви, њеној брзини, правцима и ефикасности, даје савете или самоуверено тврди да нешто ’дефинитивно не иде по плану‘, најважније је запамтити да јуче (пре инвазије Украјине) руску војску су озбиљно звали ‘друга армија на свету’, хистерично су је се плашили, а нису ни слутили да ће се ефикасно борити против ње.

Зато, да би се коначно разоткрио још један мит о коме су се јуче људи плашили и да помисле, сви морају бити стрпљиви и пажљиво пратити квалитетан рад оружаних снага Украјине. У сваком случају, донеће обавезујући и правичан закључак. Русија ће престати да постоји као војна претња после рата у Украјини. Бар за Украјину и Европу. У међувремену, офанзивне операције се настављају“, написао је он.

Извор: Индекс