Свет

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР УПОЗОРАВА АМЕРИКАНЦЕ: Бежите одатле, они су „самлевени“; Уништиће и САД

Амерички пуковник у пензији и бивши саветник шефа Пентагона Даглас Макгрегор упозорио да је потпиривање сукоба у Украјини могло уништити САД.

Гостујући у емисији Такера Карлсона, Макгрегор је на изјаву чувеног новинара да је „свака тврдња“ западних медија главног тока о сукобу у Украјини „лажна“ одговорио да „већина Американаца не зна ништа о Украјини“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кад би знали нешто о историји источне Европе, рекли би углас, ‘бежите одатле!'“, изјавио је пензионисани пуковник и кључни организатор НАТО агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Како наводи, председник САД Џозеф Бајден омогућио је „борбену плату“, што имплицира да су америчке снаге на терену у Украјини, додавши да би било „грешка мислити да руске снаге не знају где се оне налазе.“

Макгрегор сматра да су прецизни удари руских ракета на украјинском тлу у близини граница са Пољском и Молдавијом доказ његових тврдњи.

„Ако мислите да се можете сакрити од нас, ако дођете овамо, ако пређете ове границе, уништићемо вас“, порука је коју Москва шаље, сматра пензионисани пуковник. Како наводи, САД се морају суочити са чињеницама на терену јер „не могу победити“.

„Ако наставимо овај рат са Русијом у централној Источној Европи, стићи ће нас овде у Сједињеним Државама“, оценио је Макгрегор, закључивши да би моментални мир био најбоље решење.

Напомиње да су кијевске снаге „самлевене“, и да се украјински војници предају Русима „не зато што не желе да се боре, већ зато што то више не могу, толико има рањених који се не могу евакуисати… посведочићемо како се ова војска на коју толико много потрошили топи пред нашим очима“.

Поред тога, сматра да је већина војне опреме коју су САД послале у Украјину „веома стара“.

„Интегрисана противваздушна одбрана ће оборити практично све што лети“, рекао је он, додавши да ‘ћемо се тада вратити на нуклеарно одвраћање – тактичко нуклеарно оружје чија је порука: ‘Ако наставите да напредујете, мораћемо да користимо нуклеарно оружје.’ Не желимо да идемо тим путем, јер… употреба било каквог нуклеарног оружја ће врло брзо изазвати ескалацију“, рекао је он.

Извор: РТ