Србија

ТРАГЕДИЈА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Деда погинуо током суперћелијске олује, а сада на исти начин и унук

Породица малолетног дечака (13) који је настрадао синоћ у Бачкој Паланци од последица струјног удара, пре нешто више од недељу дана изгубила је још једног члана током олујног невремена, на исти начин.

Трагедија се догодила због струјних каблова под напоном, који су висили на кући, а према незваничним информацијама дете се ухватило за каблове и тада је дошло до трагедије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хитна помоћ је добила позив у 23:12 а на терен су изашли у 23:15 часова. С обзиром да је све било под напоном, позвани су и ватрогасци и искључена је струја да би се могло прићи дечаку – наводе локални медији и додају да су лекари по доласку на лице места покушали реанимацију дечака, али без успеха.

Недељу дана раније, односно 22. јула, у току невремена насталог услед суперћелијске олује, погинуо је мушкарац (66), иначе деда малишана.

– Покушао је да склони кабл који је пао у двориште његове куће и погинуо је на лицу места од струјног удара. То је иначе теча дечакове мајке. Страшно је колика их је трагедија задесила – наводи извор портала Нова.

Иначе, мештани Бачке Паланке наводе и да се несрећа догодила у близини школе.

Извор: