Свет

УКРАЈИНА МОЛИ ЗА ПОМОЋ: Хитно је

Украјински Министар спољних послова Дмитро Кулеба позвао је партнере да што пре обезбеде Украјини ракете Таурус и АТАЦМС.

„Ракете дугог домета су се показале кључним. Због тога су Таурус и АТАЦМС кључни за успех Украјине и молимо партнере да их обезбеде што је пре могуће. Оба ће се користити искључиво унутар наших граница. Што је већи домет ракете, то је краћи рат“, написао је Кулеба на друштвеној платформи X , раније познатој као Твитер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крстареће ракете Таурус имају домет од преко 500 километара, могу да пробију бункере и сматрају се тешким за пресретање. Портпарол Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат, рекао је да би ракете дугог домета Таурус могле значајно да ојачају одбрамбене способности Украјине.

Како је раније објавио на мрежи X, Кулеба је данас разговарао са грчким колегом Јоргосом Герапетритом о унапређењу билатералне сарадње.

„Захвалио сам Грчкој што се придружила напорима Г7 за јачање безбедности Украјине. Обојица смо осудили руске ракетне нападе на Запорожје и друге украјинске градове“, написао је украјински министар.

Извор: Танјуг