Свет

Украјина покреће масовни удар на Русију, ово ће бити оружје?

Украјина се највероватније спрема да изврши масовни напад дроновима на Москву, оцењује амерички Волстрит журнал (ВСЈ).

У чланку се наводи да је украјинска страна својим најновијим ударима „испитала“ руски систем противваздушне одбране у припреми за масовни напад великим бројем дронова. Како наводи ВСЈ, они могу да лете из различитих праваца и на различитим висинама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, украјинска страна је 31. јула и 1. августа извела ударе дроновима који су погодили један од торњева међународног пословног центра Москва Сити.

Снаге ПВО обориле су данас шест дронова приликом прелета кроз Калушку област на територији Русије. Нема повређених ни оштец́ења, саопштио је губернатор региона Владислав Шапша.

У питању су углавном беспилотне летелице које је Њујорк тајмс идентификовао као Бобер и УЈ-22 Аирборне. Сви су коришћени за гађање циљева у Русији, укључујући Москву, а напада постају све чешћи. Број дронова камиказа који су летели у Русију између маја и јула био је двоструко већи од укупног броја за целу 2022. годину.

Број дронова камиказа који су лансирани на руску територију између маја и јула био је двоструко већи од укупног броја за целу 2022. Само у Москви било је шест удара од напада на Кремљ 3. маја, укључујући један у недељу, у финансијској четврти града.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/wsj/nyt

 

Ознаке