Србија

ВЕЛИКА ТУГА: Преминуо чувени Даниловић (ФОТО)

Чувени народни певач Аца Даниловић умро је у 82. години, а остаће упамћен по великим хитовима „Једна суза на твом лицу“, „Најбољи сам момак у целоме крају“, „Однеси писмо голубе бели“, „Имао сам цуру малу са очима плавим“, „Прођох Левач, прођох Шумадију“, „Песма Крагујевцу“…

– Вечна ти слава, добри мој чика Ацо! – поручио је новинар Горан Милошевић који је и објавио вест о смрти Аце Даниловића на свом Фејсбук профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Једна суза на твом лицу“ је једна од најслушанијих, најскупљих и најсниманијих народних песама свих времена. Снимали су је и највеће звезде и локални певачи, и мушкарци и жене (Шемса Суљаковић, Снежа Ђуришић, Жика Маринковић Шумац, Милијан Стојковић). Ипак, песму је 1968. године први снимио и у народ закуцао Александар Даниловић уз ансамбл Радоја Митровића Барајевца. То је прва и најкраћа верзија ове легендарне песме, траје само два минута, без рефрена.

– Ја сам пре овог сингла већ имао десетак снимљених плоча. Снимио сам је онако рутински, као и све друге, отпевао радијски, као и све друге. Снимио сам је и без памтљивог рефрена, као и све друге, али, ето, народ ме највише памти баш по овој песми – рекао је за Музичку апотеку једном приликом Александар Аца Даниловић.

Извор: Блиц