Србија

ВОЈСКА НИКАД ЈАЧА: Србија добија ново наоружање вредно неколико милијарди

Војсци Србије биће испоручено ново наоружање и опрема у вредности од 6,2 милијарде динара.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић гостовао је у јутарњем програму на ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дуго већ припремамо велики пакет како за наменску индустрију, али и за Војску Србије, у смислу онога што се производи у Србији од наоружања и војне опреме. Министарство одбране потписало је уговоре са неколико компанија у вредности од 9,7 милијарди динара. За нас озбиљан новац, то је додатни новац“, рекао је Вучевић.

Србија је потписала уговоре за испоруку савременог наоружања и војне опреме у вредности од 9,7 милијарди динара. Од тога ново наоружање и војна опрема у вредности од 6,2 милијарде динара биће испоручена Војсци Србије.

„То у пракси значи да ћемо чувати радна места и имати сигуран посао и за Крушик у Ваљеву, и за Слободу у Чачку, и за ФАП у Прибоју, и за Заставу оружје и Заставу ТЕРВО у Крагујевцу, за Телеоптик у Земуну, сви они добијају нове наруџбине. Од тих 9,7 милијарди динара 6,2 милијарде је за Војску Србије, што значи много нових возила, много новог наоружања“, рекао је Вучевић.

„Мимо овога што иде за Војску Србије, ми 3,5 милијарде ми извозимо у једну азијску земљи и зарађујемо новац за Србију. Тиме војна индустрија даје свој мали допринос укупном БДП-у“, додао је он.

Извор: Б92