Свет

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: Готово је, долази крај рата у Украјини – ово се дешава

Украјина мора да склопи мир, пошто су њени губици достигли критичан ниво, написао је на друштвеној мрежи X бивши саветник шефа Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор.

„Украјинска фаза рата је приведена крају. Они губе војнике брзином која је упоредива са губицима савезничких снага током Првог светског рата на Западном фронту. Сваки дан борећи се на Западном фронту 1918-те, губили смо у просеку хиљаду људи дневно“, написао је Мекгрегор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од почетка јуна, украјинске снаге покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Артјомовска, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО-а.

Украјинци, како је нагласио Владимир Путин, нису успели да остваре значајније успехе ни на једном сектору фронта. Министар одбране Русије, Сергеј Шојгу, рекао је у уторак, да су губици украјинске војске у септембру износили више од 17 хиљада људи, и преко 2,7 хиљада комада оружја.

Раније је, бивши обавештајац америчке војске Скот Ритер проценио, да су Оружане снаге Украјине током летње контраофанзиве изгубиле више од 70.000 војника.

Извор: Wебтрибуне.рс