Свет

ГОРБАЧОВ: Време је да Русија затвори пројекат Украјина

Време је да Русија прекине постојање пројекта „Украјина“ и да удари не по спаваоницама са плаћеницима, већ по стварним центрима одлучивања.

Ово је изјавио капетан 1. ранга резервног састава, војни експерт Сергеј Горбачов, у емисији на Првом севастопољском ТВ каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, у другој години рата, акције Русије треба да буду одлучније.

„Све више нагињем ка томе да треба дефинитивно затворити пројект Украјина, јер није могуће ни преговарати с неадекватним лидерима овог обманутог народа, а ни нема апсолутно никаквог смисла.

Такође, не можемо оставити „бубуљицу“ по имену Украјина на политичкој мапи, јер ће та „бубуљица“ постати малигни иритант, а затим ће се метастазе ширити свуда. Треба окончати ову ствар – годину и по дана – то је прилично озбиљан рок.

Ако повучемо историјске паралеле, годину и по дана Великог Отаџбинског рата – то је озбиљно, већ за то време смо се одмакли од Волге и кретали се ка Западу.

Овде се суочавамо са линијом борбеног додира. Треба донети командну одлуку – имамо довољно снаге не само за ударе по хотелима где су, као што се чини, најамници, већ је време да ударимо барем по центрима за вођење борбе.

Већ је одавно требало дати такав одговор, који би их натерао да размисле. Штета би била толика, да би то схватили као непоправљив догађај“, изјавио је Горбачов.

Извор: Wебтрибуне.рс